Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Ed Sheeran

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Edward Christopher "Ed" Sheeran (Anglia, West Yorkshire, Hebden Bridge, 1991. február 17. –) Grammy-dijas angol énekes, dalszerző.
 
A suffolki Framlinghamben nevelkedett, majd 2008-ban Londonba költözött, hogy zenei karriert építsen. 2011 elején kiadott egy független középlemezt No. 5 Collaborations Project címmel, amelyre felfigyelt Elton John és Jamie Foxx is. Ekkor szerződött le az Asylum Recordshoz. A debütáló albuma, a +, amely a The A Team című és a Lego House című kislemezeket is tartalmazza, ötszörös platinalemez lett az Egyesült Királyságban. 2012-ben két Brit-díjat kapott mint a legjobb brit férfi zenész, illetve mint a legjobb új brit előadó. A The A Team Ivor Novello-díjat nyert mint a legjobb dal.
 
Sheeran 2012-ben kezdett ismertté válni az Egyesült Államokban. Vendégszerepet kapott Taylor Swift negyedik nagylemezén, a Reden, és dalokat írt a One Directionnek. A 2013-as Grammy-díjátadón a The A Team című dalt az év dalának jelölték, és Ed elő is adta a dalt Elton Johnnal együtt. 2014-ben a legjobb új előadónak járó Grammy-díjra jelölték. Második albuma, a x (multiply) világszerte 2014. június 23-án jelent meg, és 2015-ben év albuma díjat nyert a Brit Awardson. Sheerant Thinking Out Loud című daláért, két Grammyvel jutalmazták 2016-ban.

Képgaléria

Koncertek


Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2