Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Donny Montell

Alakulás éve: 2008       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Donatas Montvydas, ismertebb nevén Donny Montell, litván énekes, dalszerző, 1987. október 22-én született Vilniusban.
 
A zene iránti érdeklődése hatéves korában kezdődött, énektanára biztatására részt vett a gyermekek számára rendezett Dainų dainelė (A dalok dala) versenyen, ahol az Én egy kis nyúl vagyok című dallal volt díjazott. 2008-ban nyerte első nagydíját, amikor a fehéroroszországi Vitebskben megrendezett Slavianski Bazaar Nemzetközi Művészeti Fesztivál győztese lett.
 
Három sikertelen próbálkozás után 2012-ben Bakuban képviselhette először hazáját az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Love is Blind című dallal sikeresen kvalifikálta magát a második elődöntőből, és 70 ponttal a 14. helyen végzett. Négy évvel később Stockholmban az I've Been Waiting for This Night című dallal tért vissza a fesztiválra. A második elődöntőből továbbjutva 200 ponttal a 9. helyen zárta a versenyt.
 
Donnynak nemcsak előadóként, hanem mesterként is volt már lehetősége a bizonyításra. 7 évadon keresztül szerepelt a The Voice tehetségkutató műsor litván változatában, ahol három alkalommal is az ő mentoráltja szerezte meg végül az első helyet.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek