Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Dido

Alakulás éve: 1995   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Dido Florian Cloud de Bounevialle O'Malley Armstrong angol dalszerző-énekesnő, 1971. december 25-én született Londonban.
 
Hatévesen kezdte zenei tanulmányait, tinédzser korára már hegedűn és zongorán is játszott, később gitározi is megtanult. Jogot hallgatott a londoni Birkbeck University-n, de a zene miatt nem végezte el a szakot. Először testvére, Rollo Armstrong zenekarával, a Faithless-szel készített közös dallal hívta fel magára a figyelmet. 1995-ben vette fel első demo számait, amiket az Odds & Ends című lemezen adott ki a Nettwerk management közreműködésével.
 
Bemutatkozó albuma, az 1999-ben megjelent No Angel elképesztő magasságokba repítette az énekesnőt: a korong több mint 21 millió példányszámban kelt el világszerte, és jó néhány díjat – köztük az MTV EMA-t és Brit Awardsot – is elnyert vele. Ekkor figyelt fel rá Eminem, aki a Thank You című szám verse-jét kérte kölcsön, így kettejük közös munkájából megszületett a 2001-es év egyik legnagyobb slágere, a Stan.
 
Következő albumával, a Life For Rent-tel ott folytatta, ahol az első lemezzel elkezdte, a lemez húzódalai a White Flag és a Life For Rent voltak. Első két albumát a UK Chart történetében a legjobban fogyó albumok közt tartják számon, a 2000-es években az Egyesült Királyságban mindkettő a top 10 legjobb eladást produkáló lemezek közé jutott.
 
Harmadik stúdióalbuma a 2008-as Safe Trip Home megkapta a kritikusok elismerését, de nem sikerült megismételni a korábban elért kereskedelmi sikereket. 2013-ban negyedik nagylemezével, a Girl Who Got Away-vel tért vissza, amivel az Egyesült Királyságban a Top 5-be került. A 21. század első évtizedének lemezeladásai alapján a 98. helyre rangsorolták, a Billboard Charts kétezres évek top előadóinak 200-as listáján.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek