Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Desperado

Alakulás éve: 1998   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Desperado egy négyszeres arany- és kétszeres platinalemezes debreceni popegyüttes.
 
Az 1993-as évi Ki mit tud?-on két debreceni könnyűzenei együttes is elindult: a dallamos rockzenét játszó President, aminek tagjai a Kerozinos Axel és a leendő Desperadós Bodnár Zsolt, és a Tornádó együttes akiknek tagjai a Kerozinos Mosquito és a Desperadós Zoy. Az együttesek nem arattak osztatlan sikert a rockzenészekből álló szakmai zsűri előtt, akik nem is jósoltak nekik túl nagy jövőt.
 
1998 nyarán Zsolti és Zoy, addigi tapasztalataikat összedobva, megalapították a Desperado együttest. Az ok nem volt más, mint, hogy korábbi zenésztársaik Axel és Mosquito a Kerozinból, akkor már sikert sikerre halmoztak. Valami hasonlóra vágytak volna Õk is: a közönség elismerésére, nagy slágerekre. Megszületett a név egy régi nagy kedvenc film címébõl: Desperado. Később csatlakozott hozzájuk Meli, aki az együttes énekesnője lett.
 
1998 nyarán, egy 4 számos demo CD-t készítettek. Már abban az évben elkezdtek koncertezni, és a rádiók is műsorukra tűzték az első számaikat. A Desperado végig koncertezte az ország keleti felét, és nyugatról is sok felkérést kaptak. Később Meli távozott az együttesből, ekkor csatlakozott hozzájuk Gábor Bernadett. 2000-ben készült el az első hivatalos kislemez az Aranyhal című dalból, ami áttörést hozott az együttes életében. A BMG-Ariola lemezszerződést kínált a Desperadónak. Megjelent az Aranyhal című maxi és a hozzá tartozó videoklip. 2000 novemberében 9 saját számmal és egy Mosquito remix-szel, valamint egy Ger-Man, Dj Scaty nevével fémjelzett Megamix-szel jelentették meg első nagylemezüket Kívánhatsz bármit címmel. Rengeteg emlékezetes fellépést tudhatnak magukénak, több Road Show, szabadtéri buli és nagy fesztivál felkérést kaptak. A harmadik album a Csak egy perc megjelenése, a legádázabb kétkedőket is meggyőzte arról, hogy van keresnivalója a csapatnak a popzene hazai világában. Táncolj című daluk hosszú hónapokig vezette a rádiós slágerlistákat, sőt még az MTV-European Music Chart csúcsára is felkúszott. Az „év diszkó slágere” kategóriában győzött az L.L. Juniorral közös Ma éjjel című szám, és kétszer is az év kedvenc pop-dance csapatának választották a debreceni triót. A Desperado bebizonyíthatta, miként lehet mindenféle fővárosi hátszél nélkül, pusztán a nagyközönség és a rajongók segítségével is látványos sikereket elérni.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek