Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Demi Lovato

Alakulás éve: 2002   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Demetria Devonne "Demi" Lovato (Albuquerque, 1992. augusztus 20.) amerikai énekesnő, dalszerző, színésznő. Bántalmazás ellen küzdő aktivista, aki jótékonysági akcióiról is ismert.
 
Tanulmányait a Grapevine-Colleyville Independent School District iskolában kezdte, majd Cross Timbers Middleben tanult tovább, ahol három évig zenetagozatos osztályba járt. Később kénytelen volt magánórákra járni mivel rengetegen bántották az osztályában, kövérnek és csúnyának nevezték, és ő komolyan vette, végül magántanulóként érettségizett le.
 
7 évesen megkapta élete első szerepét, Angela-t játszhatta a Barney & Friends tv műsorban, ekkor kezdett el érdeklődni a színészet iránt. 2006-ban kapott egy vendég szerepet a nagy sikerű Prison Break (Szökés) sorozatban. 2007-ben a Disney Channel felkérte, hogy szerepeljen az As the Bell Rings-ben, ahol Charlotte Adams-et játszhatta, itt kezdett beindulni a karrierje. Az áttörést hozó szerepe Mitchie Torres karaktere volt a Disney Channel filmjében, a Rock Táborban, ami 2008. júniusában debütált. A Rock Tábor által összebarátkozott a Jonas testvérekkel, akik közreműködtek Demi debütáló albumán a Don't Forget-en ami 2008.szeptember 23-án jelent meg. 2008-ban Puerto Ricóba repült gyerekkori legjobb barátnőjével Selena Gomezzel, a Princess Protection Programot (Hercegnő védelmi program) mentek forgatni. Rá egy évre 2009-ben bemutatták a Rock Tábor 2-őt, amit Kanadában forgattak, a film az első résznél is nagyobb sikert aratott. 2009 februárjában új sorozat debütált a Disney csatornán: Sonny With a Chance címmel (Sonny a sztárjelölt), amiben Demi alakíthatta a főszereplőt. 2010 nyarán indult első saját koncert körútjára, a turné előtt július 21-én megjelent második albuma Here We Go Again.
 
Karrierje töretlenül ívelt felfelé, de a hirtelen jött népszerűség és az elvárások miatt már tíz éves korától depressziós volt. 2010 októberében besokallt megütött egy háttértáncost így szülei javaslatára félbe hagyta a Camp Rock turnét, hogy segítséget kérjen. A Timberline Knolls szenvedélybeteg nők számára fenntartott kezelő központban töltötte a hálaadást és a többi ünnepet is. 2011 január végén 3 hónap terápia után visszatért Los Angeles-be. Februárban egy személyes videó üzenetben köszönte meg rajongói támogatását a nehéz időszaka alatt is, hálája jeléül a két csuklójára tetováltatta külön-külön a "Stay Strong" szavakat és egy szívecskét is a jobb csuklóján található "Strong" szó mellé.
 
2011. szeptember 20-án jelent meg Unbroken című 3. albuma a Hollywood Records gondozásában, melynek készítésében dalszerzőként is részt vett. Az Unbroken legnagyobb sikere a Skyscraper lett, ami egyfajta himnusszá avanzsálódott. 2012. május 14-én hivatalosan is lerántották a leplet az amerikai X Factor új mentorainak kilétéről New Yorkban. Sok jelölt közül végül Britney Spears és Demi Lovato társult Simon Cowell és L.A. Reid mellé. Szeptember 11-én lenyomat készült a kezéről a Hollywoodi hírességek sétányán. Év végén felléphetett az Obama család előtt.
 
Negyedik albuma a Demi 2013 májusában jelent meg. Az album a harmadik helyen debütált a Billboard 200-as listáján, az első héten 110.000 példányban kelt el. A deluxe verzióra 7 új dal került fel,  4 élő előadás és három stúdió felvétel, egy ezek közül az Olly Murs-el közös dal, az Up. Demi az X-Factor USA 3. évadába is visszatért, hogy mentortársaival keressék 2013 hangját. Októberben megjelent a  Let It Go című dala ami a nagy sikerű Jégvarázs animációs filmhez készült. November 19-én megjelent első könyve, ami a Staying Strong címet viseli. 2014 februárjában indult új túrnésorozata a Neon Lights tour, majd  szeptember 6-án a Demi World Tour vette kezdetét Baltimoreban. Olyan amerikai, valamint kanadai városokba látogattak el, amik a Neon Lights turnéjának első feléből kimaradtak, továbbá csatlakozott hozzá a tehetséges énekesnő, Christina Perri is.
 
Ötödik nagylemeze a Confident 2015. október 16-án jelent meg és pozitív kritikákat kapott. Másodikként debütált a Billboard 200-on és 1 hét alatt több mint 98 000 példány kelt el belőle. 2015. október 17-én a Saturday Night Live vendége volt, ahol fellépett a Cool for the Summer, Confident és Stone Cold című számaival. Ezenkívül a Fall Out Boy-jal is dolgozott az Irresistible című számon. 2015. október 26-án Nick Jonasszal bejelentette, hogy közös turnéra indulnak, melynek neve Future Now Tour.
 
Lovato a gyermekbántalmazás elleni szervezet, a PACER egyik szóvivője. Erről így nyilatkozott: „Ez egy nagyon komoly ügy számomra, én is részese voltam - 12 éves koromban engem is bántottak, segíteni akarok más lányoknak, hogy bőrszínüket, méretüket, önmagukat és mindent maguk körül elfogadva magabiztosan jelenhessenek meg.”
 
2009-ben elnyerte a The Honorary Ambassador of Education (Tiszteletbeli nevelési nagykövet) díjat. Létrehozta a Lovato Treatment Scholarship programot, ahol a mentális problémákkal küzdő fiataloknak próbálnak segíteni, állva a kezelésük minden költségét, ami igencsak drága. 2015. március 18-án megrendezésre került a saját önálló jótékonysági estje, ahol minden rajongó 100$ értékben vehetett jegyet és a teljes bevétel a LTS alapítványhoz került.
 
Az énekesnőre olyan előadók hatottak, mint Aretha Franklin, Billie Holiday, Whitney Houston, Kelly Clarkson és Christina Aguilera. Egy MTV-nek adott interjú során elárulta, a heavy metal és metalcore műfajok is vonzzák.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek