Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Csepregi Éva

Alakulás éve: 1972   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Csepregi Éva 1953. október 22-én született Pestszentlőrincen. Szülei fizikai munkások voltak, ezért az iskolai naplóban is az került a neve mellé, hogy munkás szülők gyermeke. Szerény körülmények között éltek. Saját bevallása szerint a szorgalmát és elhivatottságát édesapjától örökölte, míg az érzékenységre édesanyja tanította. Így az énekesi pályán is anyukája terelgette Évát. Kórustag volt, majd a gimnáziumban már fellépésekre járt. Hoffman Dönci bácsi volt az énektanára. Ő ajánlotta be számos helyre, így énekelhetett az Expressben vagy például a kis Latabárral is.
 
1972-ben a Kócbabák tagjaként lépett fel a Ki Mit Tud?-on, Fábián Éva és Pál Éva mellett. Eredetileg Babits Marcella volt a harmadik lány, de ő később külföldre szerződött, így helyette érkezett Pál Éva. 1974-ben a Kócbabák csatlakozott a Neoton együtteshez és 2 évvel később Neoton és a Kócbabák néven megjelent a Menedékház című albumuk. Ekkor figyelt fel a zenekarra dr. Erdős Péter, a Magyar Hanglemezgyártó Vállalat igazgatója, aki Csepregi Évában is nagy lehetőséget látott. Az ő vezényletével alakult meg a Neoton Família 1977-ben. Ugyanebben az évben adták ki a Csak a zene című albumot, mellyel a zenekar turnéra indult itthon és a szocialista országokban. Eközben az alapító, Galácz Lajos bejelentette, hogy kiválik a zenekarból és inkább a családjának szenteli az életét. Hosszas keresgélés után Baracs János vette át a helyét, aki mindvégig a Neoton basszusgitárosa maradt.
 
1979-ben a cannes-i MIDEM fesztiválon ők kísérték a magyar popzenét képviselő szólistákat és így ők is eljátszhattak pár saját dalt. Ekkor figyelt fel rájuk a külföldi szakma és országhatárainkon kívül Newton Family néven váltak ismertté. Az év végén jelent meg a Napraforgó című lemezük, ami itthon a slágerlisták élére juttatta őket. A Santa Maria, a Szédült napraforgó és a Hegyirabló ismert slágerek lettek. Ekkor vált ki a zenekarból Ambrus Zoltán dobos és Fábián Éva. 1980 elején elkészült a lemez angol nyelvű változata, immáron Végvári Ádámmal (gitár) és Bardóczi Gyulával (dob) kiegészülve, ami Spanyolországban, Japánban, az NSZK-ban, Dániában, később Mexikóban, Brazíliában és Dél-Koreában is megjelent.
 
Az elkövetkező pár évet a Neoton folyamatosan a stúdióban és koncerttermekben töltötte. A Don Quijote a slágerlisták élén volt Magyarországon és külföldön egyaránt. 1981 végén 42 állomásos turnét adtak Japánban. 1983 januárjában Pál Éva elhagyta a zenekart labilis egészségi állapotra hivatkozva (pánikbetegség és hipochondria gyötörte). Így a lánytrióból Csepregi Éva maradt az egyedüli „kócbaba”. 1983 októberében Ádám és Éva elnyerte a Yamaha Music fesztivál nagydíját a Time Goes By (Holnap Hajnalig) című dallal. Itthon évről évre folyamatosan adták ki az új stúdióalbumokat, amik ontották a slágereket. A Hétvégi motorozás, a Nyár van, az I Love You, a Bye-bye kedvesem vagy a Medvetánc mind a mai napig népszerűek. 1985-től Éva elkezdett együtt dolgozni a skót származású Bob Heatlie-vel, aki elsősorban szólókarrierjét egyengette. Heatlie olyan dalok szerzője, mint a Párizsi lány, az OK Gorbacsov vagy az Így vagy úgy. 1988-ban fellépett a Szöuli Olimpián, a Korea című dallal, melyet Mándoki Lászlóval adott elő. A zenekar körüli folyamatos feszültségek vezettek az 1990-es szétváláshoz. 1992-ig Csepregi Éva Végvári Ádámmal és Baracs Jánossal Éva-Neotonként folytatta a zenélést.
 
1995 végén Jakab Györgynél az orvosok betegséget diagnosztizáltak. Pár hónappal később, 1996. február 15-én elhunyt, majd néhány nappal később követte az egykori vokalista, Juhász Mária is. A halálesetek összehozták a régi csapatot. Az utolsó nagy Neoton Família koncertet Jakab György emlékére 1998-ban, György-napon rendezték meg, Búcsúzni Csak Szépen címmel.
 
2003-ban elkészült egy különleges album, a Jubileum. Szerepel rajta néhány dal a Neoton korszakból, pár angol dal, amely magyarul még nem jelent meg és két vadonatúj sláger. Ez a korong méltóképpen reprezentálja Éva pályafutását.
 
2005-ben még egyszer színpadra lépett a zenekar, maratoni három órás koncertet adva hatalmas színpadképpel, fényjátékkal, rengeteg vendégzenésszel. Azóta  Csepregi Éva, Végvári Ádám, Baracs János, Lukács László, Lukács Andrea és Heatlie Dávid Neoton Família Sztárjai néven koncerteznek hazánkban és külföldön egyaránt.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek