Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Craig David

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Craig Ashley David (Anglia, Southampton, Holyrod, 1981. május 5. –) brit pop és R&B énekes, dalszerző.
 
Egyáltalán nem nevezhető átlagosnak, ahogy Craig David angol “garázs-művészből” a közismert és közkedvelt, milliós lemezeladást felmutató zenésszé vált. Craig részt vett a brit popzene megújításában. Évekkel azelőtt, hogy Tinchy, Chipmunk vagy N-Dubz feltűnt volna a Radio 1-en, Craig már többfajta stílussal megjárta az angol listákat; ide értve a UK garage-től kezdve a lecsupaszított akusztikus hangzáson át az elektronikus beütésű R&B-t. 13 top 10-es dalával, köztük a  Fill Me In, 7 Days, Walking Away, What’s Your Flava, Hot Stuff (‘Let’s Dance’), valamint Stinggel közös óriási duettje, a Rise and Fall révén Craig neve eggyé vált a megkérdőjelezhetetlen üzleti sikerrel, és bebizonyította, hogy az angol városi zene képes eljutni a popzene világába.
 
Mind a lemezipar, mind a rajongók elismerését kifejezi a három Ivor Novello-díj (köztük a két legtekintélyesebb, az Év dalszerzőjének, illetve a Legjobb jelenkori dalnak járó), a négy MOBO (Music of Black Origin) díj, két MTV EMA díj és három teltházas show a Wembley Arénában, továbbá a többszörös angol és Grammy-díj jelölés. Azt, hogy népszerűsége mit sem fakult, bizonyítja, hogy a nézők Craig Born To Do It lemezét a az MTV története második legnagyszerűbb albumának szavazták meg, közvetlenül Michael Jackson Thrillere mögött.
 
Díjak, elismerések, platina lemezek és zsúfolt nézőterek - és az énekes-dalszerző mégis azon kevesek egyike, aki képes megtartani az egyensúlyt a hihetetlen üzleti siker és a pénzben nem kifejezhető hitelesség között.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek