Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Bullet For My Valentine

Alakulás éve: 1998   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
A Bullet For My Valentine walesi heavy metal zenekar, 1998-ban alakult Bridgendben 12 Pints of My Girlfriend's Blood néven, amit elég hamar Jeff Killed Johnra változtattak. Az együttes tagjai Matthew "Matt" Tuck (ének, gitár), Michael "Padge" Paget (gitár), Nick Crandle (basszusgitár) és Michael "Moose" Thomas (dobok) voltak.
 
Kezdetben Nirvana és Metallica feldolgozásokat játszottak, csak később kezdtek el saját dalokat írni. 1999-ben készült el az első demó CD-jük, a Better off Alone, majd a Don't Walk Away. 2003-ban jelent meg az öt dalt tartalmazó Jeff Killed John című EP, és az év vége felé kaptak lehetőséget egy újabb, négy dalt tartalmazó EP elkészítésére, ám Crandle távozott az együttesből, helyére Jason "Jay" James lépett be. Ekkor nevet változtattak, először Opportunity In Chicagora, majd később Bullet For My Valentinera.
 
Agresszív riffek, nem kis virtuozitásról árulkodó szimfóniák és fülbemászó énekdallamok: ezt a receptet követve vált a Bullet For My Valentine a kétezres évek egyik leghíresebb metalzenekarává. Több mint 10 millió lemezt adtak el világszerte, Európán kívül Észak-Amerikában és Japánban is rendkívül népszerűek.
 
Tagok: Matt Tuck (ének, ritmusgitár), Michael Paget (szólógitár), Jamie Mathias (basszusgitár) és Jason Bowld (dob)

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek