Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Britney Spears

Alakulás éve: 1992   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Britney Jean Spears (McComb, Mississippi, 1981. december 2. –) amerikai énekesnő, színésznő, dalszerző.
 
A louisianai Kentwoodban nőtt fel. Bátyja Bryan, húga Jamie Lynn. Kislány korában tagja volt a város tánccsoportjának, majd nyolcéves korában részt vett a Mickey Mouse Club tévéműsor meghallgatásán, de fiatal kora miatt elutasították. Ezután New Yorkban, egy művésziskolákban tanult. Tizenegy évesen második lett az amerikai Star Search tehetségkutató produkcióban. Tizenegy évesen szerepet kapott a Mickey Mouse Club show-ban, Mouseketeerként. Itt ismerkedett meg többek között Justin Timberlake-kel, Christina Aguilerával és JC-vel. Két év után visszaköltözött Kentwoodba és tovább tanult. Eleinte egy lánycsapat tagjaként, később szólóban énekelt.
 
1997-ben szerződött le a Jive Recordshoz, debütáló nagylemezét, a …Baby One More Time-ot 1999-ben adta ki, mely eddig a legsikeresebb tizenéves előadótól kiadott lemez lett. Már első éveiben a mainstream zene egyik meghatározó alakjaként ismerték, ezt pedig egy túlzottan nyilvános magánélet követte. Első két albumát popikonként adta ki, melyek eladási rekordokat döntöttek meg, míg slágerei, mint a …Baby One More Time és az Oops!… I Did It Again világszerte első helyezettek lettek. Legismertebb elnevezése a "Pop hercegnője" jelző. 2001-ben kiadta Britney című harmadik albumát, majd főszerepet kapott az Álmok útján című filmben. Negyedik nagylemeze 2003-ban jelent meg In the Zone címmel, és olyan slágereket tartalmazott, mint a Me Against the Music, Toxic és az Everytime. Ezt a Greatest Hits: My Prerogative című gyűjteményalbum követte, melynek kiadása után Britney bejelentette, hogy karrierjét szünetelteti. Az ezt követő időszakban az énekesnő magánéleti botrányaitól volt hangos a média. Ötödik lemeze, a Blackout 2007-ben jelent meg, és a minimális promóció ellenére Gimme More és Piece of Me című számai rendkívül sikeresek lettek. 2008-ban jelent meg hatodik, Circus című albuma, melyről többek között a Womanizer, Circus és If U Seek Amy című sikerszámok származnak. 2009-ben elkezdte legsikeresebb turnéját, mely a The Circus Starring Britney Spears elnevezést kapta. Októberben kiadta 3 című slágerét, mely harmadikként ért el első helyezést a Billboard Hot 100-on. Hetedik nagylemeze, a Femme Fatale 2011-ben jelent meg. Három top 10-es kislemez jelent meg róla, a Hold It Against Me, Till the World Ends és az I Wanna Go. Ugyanebben az évben jelent meg az S&M Rihannával közös duettje.
 
Spears munkájáért számtalan jelölést és díjat kapott, például Grammy-díjat. A RIAA a hetedik legsikeresebb amerikai előadónak titulálta az énekesnőt, 34 millió album után. 2012 januárjára 28 600 000 eladott digitális példány után tizedik helyezett lett az Egyesült Államok digitális sikerlistáján. Több mint 100 millió albumot adott el világszerte, ezzel minden idők egyik legsikeresebb énekesnője lett.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek