Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Brad Paisley

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Brad Douglas Paisley amerikai énekes-dalszerző és zenész. Stílusa vegyíti a hagyományos country zenét és a rockot, a dalok gyakran humorral tarkítottak.
 
Paisley 1972. október 28-án született az Amerikai Egyesült Államok, Nyugat-Virginia államában lévő Glen Dale nevű városban. Az énekes szeretete a country zene iránt anyai nagyapjától, Warren Jarristól ered, aki egy gitárt ajándékozott neki, és ő tanította meg játszani is rajta. 10 évesen énekelt először a nyilvánosság előtt egy templomban, és 12 évesen írta meg első saját dalát Born on christmas day címen. Egy helyi gitárostól Clarence „Hank” Goddardtól vett további zenei leckéket, majd 13 éves korában Paisley és Goddard létrehoztak egy zenekart Brad Paisley and the C-Notes néven.
 
Tom Miller a Nyugat-Virginia Wheeling nevű rádió állomásának igazgatója meghallotta a Born on christmas day című számát, és meghívta, hogy énekeljen a rádiójában. Paisley 1991-ben diplomázott a John Marshall Hight Schoolban, majd két évig a West Liberty Collegeba járt, amit befejezve teljesen fizetett ösztöndíjjal a Belmont Egyetemen (Belmont University) folytatta tanulmányait(1993-tól 1995-ig). Az egyetemen találkozott Kelley Lovelaceval és Chris DuBooisal, akikkel később dalait együtt írta. Miután elvégezte a Belmontot, egy héten belül leszerződött az EMI Music Publishing zenei kiadóval és David Kershel közösen további két zenét írt „Top 5” és „Another you” címmel, majd 1999-ben kiadta első kislemezét is Watching my baby not come back címmel.
 
Első lemezét 1999-ben adta ki Who needs pictures címen, később még kilenc stúdióalbuma és egy karácsonyi összeállítása jelent meg, az albumai mind aranylemezek lettek (500000 példány felett az Egyesült Államokban). Ezen kívül 25 kislemeze felkerült az amerikai Billboard Hot Country Songs listára, amelyből 16 az első helyre került.
 
2008-ban elnyerte a Country Music Association (CMA) és az Acedemy of Country Music (ACM) év férfi country énekese díját. 2010. november 10-én megnyerte az Entertainer of the year (Az év előadója) díjat.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek