Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Blahalouisiana

Alakulás éve: 2012   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Blahalouisiana egy székesfehérvári beat-rock/pop-soul zenekar. A banda 2012 nyarán alakult a nagykiadós Jacked legénységéből. A gyönyörű hangú Schoblocher Barbara által vezetett zenekar első dala, a The Wanderer három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján. A zenekar fellépett az MR2 Akusztik című műsorában, a VOLT fesztiválon, és szerepelt már többek között a 30y, a Magashegyi Underground, a We Are Rockstars, a Bermuda, a Hangmás, a NEO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven és Akkezdet Phiai társaságában. A Schram Dávid producerelése alatt megjelent első kislemez, a Tales of Blahalouisiana szerepelt a Recorder blog 2013-as kedvencei között, valamint a Lángoló Gitárok válogatásában is. A kislemezről a My Baby Wants to Leave this City is napi rotációba került az MR2-n.
 
2013 decemberében a Blahalouisiana teltházas koncerten bizonyíthatott a PeCsában a Morcheeba előzenekaraként. A 60-as évek és a modern amerikai dalszerzők által inspirált, blues-os, country-s elemeket alkalmazó rockzenekar első klipje is megjelent 2013 telén a Tonight I'll Dress in Blue című számhoz, Horváth Viktor rendezésében. A videó rotációba került a 1 Music Channel-en, kritikai elismerést kapott a Recorder blogon, a Lángoló Gitárokon, valamint bekerült a Phenomenon.hu 2013-as kedvencei közé. A videoklip a középdöntőig jutott az Index A Szám 2014 nevű dalversenyében.
 
A zenekar 2014-ben jelentkezett, és be is jutott a NagySzínPad versenyére, ahol olyan előadókkal versengtek a győzelemért, mint az Ivan & The Parazol, a Cloud 9+, és a Halott Pénz. Az év végén kiadták Without me című kislemezüket, amin három dal kapott helyet.
 
2015-ben bejárták a legnagyobb nyári fesztiválokat, és két új szerzeményt adtak ki, melyekhez videókat is készítettek. Év elején jelent meg az Ahol összeér, év végén pedig a magyar 60-as évek beat korszakát megidéző hangzású Máshol várnak. 2016 tavaszán megjelent első önálló nagylemezük.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2