Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Black Veil Brides

Alakulás éve: 2006   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
A Black Veil Brides (röviden BVB) egy 2006-ban alakult amerikai rock zenekar Hollywoodból. A banda egyedi megjelenéséről is ismert, amit 1980-as évekbeli glam metal zenekarok, például a Kiss és a Mötley Crüe inspiráltak.
 
Ahogy a zenekar neve mutatja, a BVB zenéjében a sötét szenvedélyekre és megfoghatatlan rejtélyekre koncentrál. Hihetetlen gyorsasággal nyerték meg maguknak a közönséget, We Stitch These Wounds című 2010-es albumukat feszült várakozás előzte meg, és rögtön a Billboard toplistán kötött ki, ami kifejezetten figyelemreméltó egy feltörekvő együttestől. A közönség szeretetén túl a szakma is azonnal felfigyelt rájuk: a neves Revolver Magazine és a Kerrang! is a Legjobb Új Előadónak választotta őket, a legnagyobb fesztiválok színpadaira kaptak meghívást, és nem sokkal később már olyanokkal turnéztak, mint Slash, a Mötley Crüe, az Avenged Sevenfold, az Asking Alexandria vagy a Hollywood Undead.
 
Miközben koncertről koncertre járták a világot, 2011 és 2018 között további négy sorlemezzel jelentkeztek, amik egytől egyig a Billboard Top 200-as listájának legjobb 20 helyezettje közé került. Az évek alatt olyan A-listás producerekkel dolgozhattak, mint John Feldmann (Blink-182, Good Charlotte), Bob Rock (Metallica, The Cult, Motley Crue), és Josh Abraham (Linkin Park, Velvet Revolver, Weezer), de a művészi vágyak és a koncepciók mindig zenekaron belülről jöttek. A Black Veil Brides titka abban rejlik, hogy nem hajlandóak a kompromisszumokra, szembemennek minden kritikával és ugyanaz a tűz hajtja őket, mint zenei hőseiket, akiket saját korukban nem értettek, de mostanra kultikus ikonokká váltak.
 
Jelenlegi tagok
 
Andy Biersack – basszusgitár (korábban), ének, billentyű (2006–napjainkig)
Jake Pitts – szólógitár (2009–napjainkig)
Jeremy "Jinxx" Ferguson – ritmusgitár, hegedű, háttérének (2009–napjainkig)
Christian "CC" Coma – dob, ütős hangszerek (2010–napjainkig)
Lonny Eagleton - basszusgitár (2019-napjainking)

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek