Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Bishop Briggs

Alakulás éve: 2015       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Sarah Grace McLaughlin (London, 1992. július 18.) angol énekesnő, dalszerző, Bishop Briggs művésznéven vált világhírűvé. Zenéje túllép az egyes műfajok korlátain, a folk, a pop és az elektronikus zene keveredésével egy teljesen egyedi hangzást alkot.
 
Sarah családja a skóciai Bishopbriggsből származik, innen ered művészneve is. Négyéves korában szüleivel Tokióba költözött, először egy helyi karaoke bárban énekelt nyilvánosan, és azonnal rájött, hogy ez az ő útja. A város karaoke bárjainak hagyományain nőtt fel, otthon a Motown előadóktól a Beatlesig sokféle zenét hallgatott. Hétévesen kezdett saját dalokat írni, amelyeket a családjának adott elő. 10 évesen Hongkongba költözött, ahol 18 éves koráig élt. A Hongkongi Nemzetközi Iskola elvégzése után Los Angelesbe ment, és a Musician's Institute főiskolán tanult. 2015 júliusában rögzítette első kislemezét, a Wild Horsest, ami #1 helyezést ért el a Spotify amerikai víruslistáján és #2 helyezést a Spotify globális vírus 50-es listáján. 2016-ban második kislemeze, a River hatalmas sikert aratott, és a Billboard Alternative Songs Chart 3. helyére, valamint a Hot Rock Songs Chart 10. helyére kúszott fel, több mint 680 millió globális streameléssel.
 
2018-ban jelent meg a Church of Scars című debütáló albuma, amely a Billboard Alternative Albums és Hot Rock Albums listáján egyaránt az 5. helyig jutott. 2019-ben kiadta második albumát, a Championt, amelyről a Tattooed on My Heart, a Jekyll & Hide és a címadó dal jelent meg.
 
2023 májusában részt vett a The Masked Singer kilencedik évadában, és ő lett az első brit/nemzetközi énekesnő, aki megnyerte a versenyt.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek