Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Beyoncé

Alakulás éve: 1997   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: R & B
Beyoncé Giselle Knowles 1981. szeptemer 4-én született a texasi Houstonban. Szülei Matthew és Tina Beyince Knowles. Van egy húga, Solange, aki szintén próbálkozott az énekléssel, de hamar családot alapított inkább, ezzel boldog nagynénivé téve nővérét. Beyoncé már 7 évesen kórusban énekelt és tánciskolába járt, majd barátnõivel (LaTavia Robertson, LeToya Luckett, Kelly Rowland) megalapították a Girl's Tyme nevű formációt, amivel felléptek a Star Search nevû tehetségkutatóban. Nem sokkal késõbb ajánlatot kaptak a Columbia Recordstól és akkor született meg a Destiny's Child.
 
DESTINY'S CHILD ÉS THE WRITING'S ON THE WALL
Első lemezük címe megegyezett az együttes nevével, elsõ slágerük a No, No, No (Part 2) volt, ami hamar meghódította az amerikai slágerlistákat. A No, No, No (Part 1) és a Get On The Bus (amit a ma már ultrahíres producer, Timbaland hozott össze) nem volt ekkora siker, de az album így is platinalemez lett. Második albumukról mind a 4 kimásolt maxi befutott az öreg kontinensen is. Ezek voltak a Bug A Boo, Bills Bills Bills, Jumpin' Jumpin' és a Say My Name. A 2001-es Grammy-n három díjat is besöpörtek (legjobb fellépés RnB lánycsapat, legjobb RnB dal, Beyoncé - az év dalszövegírója). Eközben LaTavia és LeToya elhagyták a csapatot, a Say My Name és a Jumpin' Jumpin' videóklippjében már a két új leányzó, Farrah Franklin és Michelle Williams látható. Az előbbi fél év után ott is hagyta a csapatot, így csak hárman maradtak, de sikeresebbek lettek mint valaha.
 
SURVIVOR (2000)
2000-ben megjelent Survivor című albumuk, ami rengeteg új rajongót hozott nekik. Independent Women (Part 1), ami a Charlie angyalainak betétdala lett, Survivor, Emotions, Nasty Girl, Bootylicious - ezek voltak a klippes dalok. A Perfect Man pedig a Romeo Must Die filmzenéjére került, ami szintén platina lett.
 
DESTINY FULLFILLED (2004)
Utolsó albumuk 2004-ben jelent meg Destiny Fullfilled címmel, amirõl az elsõ maxi a Lose My Breath volt. Aztán jött a Soldier, a Girl és a Cater 2 U. Az album a legérettebb, legkomolyabb korongjuk lett, sokkal komolyabb szöveget és hangzást kaptak a dalok, mint az előző projekteken. A 2005-ös World Music Awardson megkapták a valaha volt legjobb lánycsapat címet, majd hivatalosan is bejelentették a feloszlást. Kiadtak még egy #1's címû albumot, amin az összes slágerük és egy új szám, a Stand Up 4 Love kapott helyet.

A Survivor és az utolsó album közötti idõt mindhárman szólókarrier építésével töltötték. Kétségtelen, hogy Beyoncé vitte a legtöbbre. Az Austin Powers címû filmhez készült dal, a Work It Out nagy siker lett, és Bee a filmben is szerepelt. 2002-ben duettet énekelt Jay-Zvel (Bonnie & Clyde '03) és Luther Vandrossal (The Closer I Get To You). Mindkét szám rákerült a 2003-ban megjelent Dangerously In Love címû albumra, amibõl már az elsõ héten 317,000 példány kelt el, egy hónappal késõbb pedig platina minõsítésig jutott. Az elsõ kimásolt dal, a Crazy In Love hatalmas nyári sláger lett, az USA-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban is az elsõ helyig vitte, a Billboard listát pedig 8 hétig vezette, ami példátlan.
A Sean Paul-lal közösen elkészített Baby Boy egy héttel meg is elõzte a Crazy In Love-ot a listák élén, majd a 2004ben napvilágot látott Me, Myself and I és a Naughty Girl "csak" a 3. illetve a 4. helyig vitték. A 2005-ös Grammy átadón 5 díjat söpört be, a Brit Awardson és az MTV díjátadókon sem ment haza üres kézzel. 2005-ben elkészítette a Check On It címû számot, ami a Rózsaszín párduc címû film betétdala lett (amiben Bee szerepelt is) és néhány Grammy-t szintén bezsebelt.
 
B'DAY (2006-2007)
Második szólóalbumát 2006 szeptember 4.-én, a születésnapján adta ki B'Day, (azaz Szülinap) címmel. Az elsõ kimásolt dal a Déja Vu volt, ami óriási siker volt. A következõ maxi a Ring The Alarm volt, ami nem vitte sokra, de az Irreplaceable hónapokig folyt még a csapból is. Beyoncé közben filmet is forgatott, õ volt ugyanis az egyik fõszereplõje az Oscar-díjas Dreamgirls című zenés filmnek. A filmhez tartozó betétdal, a Listen lett a következõ maxi, majd jött egy duett Shakira-val, Beautiful Liar címmel. Ez utóbbi nincs rajta a B'Day albumon, de Beyoncé 2007-ben kiadta a B'Day Deluxe Editiont, ami az eredeti album dalai mellett hét új dalt is tartalmaz,  valamint egy DVD-t, amihez szinte az összes számhoz készített klippet. 2007 decemberében került boltokba a The Beyoncé Experience címû DVD, ami egy két órás koncertet tartalmaz.
 
I AM... SASHA FIERCE (2008-2009)
Beyoncé idõközben férjhez ment Jay-Z-hez, 2008 októberében pedig két új maxival is jelentkezett. (If I Were a Boy, Single Ladies Put A Ring On it) Harmadik szólóalbuma 2008 novemberében került boltokba I am...Sasha Fierce címmel. A rajongók rögtön két változat közül is választhattak, a standard kiadáson 10, míg a Deluxe Edition-ön 15 dal található. Mint már Beyoncétól megszokhattuk, harmadik albumáról is temérdek dalhoz készített videoklipet. A Video Phone kisfilmjéhez például Lady Gagát kérte fel, aki bele is énekelt a dalba. De Diva, Ego, Sweet Dreams, Halo és Broken-Hearted Girl című dalai sem maradtak video nélkül. Lady Gagával pedig olyan jól sikerült az együttműködés, hogy Beyoncé a The Fame Monster című albumon található Telephonehoz adta a hangját, na meg az arcát is az ahhoz készült botrányos videokliphez. Az albumot ezek után újra kiadták, ezúttal Platinum Edition-ként, mely új dalokat és videoklipeket is tartalmaz. Az egyik új dalhoz, a Why Don't You Love Mehoz rögtön video is dukált természetesen. Az Encore Theaterben felvett koncert pedig az I Am...Yours című DVD-n jelent meg.
 
4 (2011)
Az énekesnő egy ideig nem sokat hallatott magáról, de 2011 tavaszán újabb kislemezzel tért vissza, mely a Run the World (Girls) címet viseli. Albuma, a 4, június 27-étől kapható standard és deluxe változatban. Beyoncé a 2011-es VMA-n ország világ előtt bejelentette, hogy férjével, Jay-Z-vel első közös gyermeküket várják. Az énekesnő terhesen sem hagyta rajongóit üres kézzel, hiszen sorra jelentette meg videoklipjeit, valamint egy újabb élő DVD-t is piacra dobott, mely a Live at Roseland: Elements of 4 címet viseli. Beyoncé 2012 január elején egészséges kislánynak adott életet, aki a Blue Ivy Carter nevet kapta. Az énekesnő máris két új projekten dolgozik, így 2013-ban új lemezzel vagy lemezekkel jelentkezik majd. 2013-ban újra összeáll a Desteny's Child, a hírt Kelly Rowlanddal és Michelle Williamsszel közösen a twitter oldalukon jelentették be. Fellépnek a Superbowl döntöjében, valamint új kislemezt és albumot jelentetnek meg.
 
Beyoncé (2013)
Beyoncé szinte teljes titokban, turnéja közben vette fel új lemezének anyagát, melyen többek közt férje, Jay-Z is közreműködik. A lemez December 13-án került a boltok polcaira és 14 dalt tartalmaz, melyekhez 2014-ben klipeket is készített az énekesnő.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek