Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Berkes Olivér

Alakulás éve: 2012   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Berkes Olivér (Nürnberg, 1992. augusztus 13. – ) énekes, dalszerző.
 
Németországban élt 5 éves koráig, majd családjával hazaköltözött Magyarországra. Tanulmányait a Thomas Mann Gymnasium, német két tanítási nyelvű iskolában végezte, majd 2016-ban diplomázott az International Business School-on. Tizenegy évig válogatott szinten teniszezett. Zenei karrierje a The Voice tehetségkutatóban indult 2012-ben, ahol Caramel csapatának tagjaként az elődöntőig jutott. Azóta rendszeresen fellép és állandó tagja az Orfeum Pesti mulató A Nagy Gatsby című revüműsorának, amelyben Jay Gatsby szerepét alakítja.
 
Első önálló dala Első érintés címmel jelent meg, DJ Newikkel közös, Goodbye című 2014-es felvétele pedig már kifejezetten népszerű lett a hazai zenei rádiókban. 2015-ben jelentette meg első önálló nagylemeze előfutáraként a Don’t Be Anxious című maxit. Olivér Seven Seas című dalával jelentkezett A Dal 2016-ba. Mikor véglegesítették a produkciót rájöttek, hogy ütősebb lehet duettben, azonban már kifutottak az időből, így nem tudták leadni ezt a változatot. Bíztak benne, hogy amennyiben a dal bejut a legjobb harminc közé, az MTVA hozzájárul a változtatáshoz, hiszen ez a dalok versenye. Berkes Olivér Tóth Andit, az X-Faktor 2014-es győztesét szemelte ki duettpartnerének, hiszen az ifjú énekesnő rendelkezik minden olyan képességgel, mellyel ezt a dalt tökéletessé lehet tenni. Andi az utolsó pillanatban lett felkérve a duett eléneklésére, aminek örömmel tett eleget. A műsorban a döntőig jutottak.
 
2016. december 8-án bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2017-be bejutott a #háttérzaj című dala, melyet Zävodival közösen ad elő. Először 2017. február 4-én, a nemzeti dalválasztó harmadik válogatójában léptek színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján holtversenyben a második helyen továbbjutottak az elődöntőbe. 2017. február 11-én, A Dal második elődöntőjéből a zsűri és a nézők szavazatai alapján 43 ponttal továbbjutottak a műsor döntőjébe, ahol végül 30 pontot gyűjtve második helyen zártak.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek

  • 1
  • 2
  • Oldalak száma: 2