Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Beck

Alakulás éve: 1989   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Alternatív/Elektro
Beck Hansen, született: Bek David Campbell (Los Angeles, Kalifornia, USA, 1970. július 8. –) Grammy-díjas amerikai zenész, énekes, dalszerző, producer.
 
Beck Hansen az egyik legjelentősebb alakja a '90-es évek alternatív forradalmának. Elég fiatalon felhagyott az iskolával, és a művészeteknek szentelte életét. Eleinte kisebb bárokban játszott, majd 1992-93-94-ben különböző független kiadóknál megjelent néhány lemeze, de az igazi áttörést a Mellow Gold hozta meg az akkor 24 éves zenésznek. A Loser című nemzedéki hip-hop-folk sláger a Billboard listáján is előkelő helyet szerzett. 1996-ban megjelent az Odelay című korongja, mely meghozta a várva várt kritikai sikert, valamint a 2 milliós eladást is. Még ebben az évben bezsebelt két Grammyt, Legjobb Férfi Rock Énekes valamint Legjobb Alternatív Előadás kategóriákban.
 
Beck jó néhány filmben közreműködött, leghíresebb talán mind közül A Life Less Ordinary című filmhez íródott Deadweight című száma, melyet 1997-ben adtak ki kislemez formában. De szerepelnek dalai többek között a Moulin Rouge!, az Eternal Sunshine of the Spotless Mind, a Heartbreakers és az Adaptation című filmekben is. 2001-ben szerepet vállalt a Southlander című Steve Hanft filmben, ahol jövőbeli önmagát alakítja.
 
Pályája során rengeteg jelzővel illették már, volt ő „kaliforniai ezermester”, „posztmodern zenei forradalmár” és „új Bob Dylan” is. Igaz, ez utóbbit előszeretettel aggatják manapság olyan zenészekre, akiket nem lehet határozottan egy adott kategóriába besorolni. Beck esetében ez valóban nehéz is lenne, hiszen eddigi albumain pop, folk, hip-hop, country, blues, R&B, funk, indie rock, noise rock, experimental rock, elektronikus, jazz és psychedelikus elemek hihetetlen egyvelege található. Ráadásul hozzá hasonlóan zseniális zenészekkel/zenekarokkal is dolgozott már együtt, így például Björkkel, Jack Whitetal, a Flaming Lipssel, Cat Powerrel.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek