Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Axwell Λ Ingrosso

Alakulás éve: 2014   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Dance
Axwell és Ingrosso a duó, melyet a két közismert svéd lemezlovas, Axel Hedfors és Sebastian Ingrosso alkot. Steve Angelloval hárman alkották a skandináv elektronikus zenei élet legmenőbb és legfelkapottabb house-kollektiváját, a legendás Swedish House Mafiát.
 
Axwell szólóban a nemzetközi elektronikus zenei színtérre Feel the Vibe című tánctéri őrületével robbant be, melyet a '77-es születésű svéd DJ-producer a világhírű Ministry of Sound védjegye alatt adott ki. Azóta szinte nincs olyan Svédországból kikerülő e-zenei anyag, amely közvetlen vagy közvetett módon ne lenne köthető Axwell nevéhez, az axwelli electro house világához vagy a Swedish House Mafiával világhírnévre szert tett guru munkáinak hatásához. A brit elektronikus zenei slágerlistákat meghódító Feel the Vibe sikere nem volt megalapozatlan, hiszen Axwell ekkor már a szigetország legnagyobb klubjaiban lépett fel, rendre teltházas bulikon. Wait A Minute című slágere Pete Tong, Kid Creme, Junior Jack és David Guetta figyelmét sem kerülte el, Isabel Fructaso-val közösen sikerre vitt Mambana-projektjük leghíresebb darabjából, a Libréből pedig közel hat millió példány kelt el különböző formátumokban. Élete 2008 és 2012 júniusa között a Swedish House Mafiával elért világraszoló sikerekről szólt, de két egykori társával együtt szólóban is tolja, és a magyar közönségnek is többször bizonyította, milyen hatalmas bulikat képes levezényelni egymaga. Emellett rendszeresen jelentkezik újabb slágerekkel, melyek kivétel nélkül nagyot szólnak: 2013-ban például a Center of the Universe és az I Am is vezette a Beatport letöltési listáját.
 
Sebastian Ingrosso számára az áttörést 2009 hozta meg: akkor több megaslágert gyártott Swedish House Mafiás munkatársaival, valamint Dirty South-szal és David Guettával. Utóbbi két producerrel, valamint Julia McKnighttal készítették el a How Soon Is Now-t, az utóbbi idők legütősebb house-himnuszát, de ennek az évnek a termékei a Leave The World Behind és a Laktos című szuperanyagok is. Ugyanebben az évben rekordot beállítva, a tizenegyedik helyen debütált a DJ Mag 100-as listáján; ezt megelőzően újoncként még senki sem ért el ilyen előkelő helyezést, mint ő.
 
2014-ben újra szorosabbra fűzték alkotói kapcsolatukat, és beindították az Axwell /\ Ingrosso projektet.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek