Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Avenged Sevenfold

Alakulás éve: 1999   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
Az Avenged Sevenfold (gyakran A7X-nek rövidítve) egy amerikai hard rock zenekar. 1999-ben alakult Huntington Beachen, Kaliforniában. A banda tagjai: M. Shadows énekes, Synyster Gates szólógitáros, Zacky Vengeance ritmusgitáros, Johnny Christ basszusgitáros és Brooks Wackerman dobos
 
Első két albumukon (Sounding the Seventh Trumpet és Waking the Fallen) még metalcore-os hangzással bukkantak fel, majd a későbbiekben változtatva ezen a zenei stíluson sokkal hard rockosabban közelítették meg a City of Evil névre keresztelt harmadik nagylemezüket. Tovább kísérletezgettek a hangzásokkal a következő, cím nélküli albumukkal és elérték a világsikert, mielőtt dobosuk, James „The Rev” Sullivan halála sújtotta őket 2009 végén. Később a banda folytatta a Nightmare album munkálatait a Dream Theater korábbi tagjával, Mike Portnoy dobossal, majd turnéra indultak 2010-ben, az album pedig a Billboard 200-as lista első helyén debütált.
 
Az Avenged Sevenfold eddig 7 stúdióalbumot, 1 élő album/DVD/válogatáslemezt és 18 kislemezt adott ki, melyekből több mint 8 millió példány kelt el világszerte. Az Ultimate Guitar Évtized bandái 10-es listáján a 2. helyen álltak a Metallica után.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek