Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Alter Bridge

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Hard & Heavy
Az Alter Bridge egy amerikai hard rock, heavy metal zenekar, amit Orlandoban alapított 2004-ben a működését éppen szüneteltető Creed zenészszekciója és Myles Kennedy énekes/gitáros. A zenekar nevét Mark Tremonti gitáros szülővárosából, Detroitból kölcsönözte: a gitáros lakóháza közelében állt egy kis híd az Alter Roadon, mely mindig egyfajta határt, az azon túl elterülő térség pedig az ismeretlent jelképezte.
 
A korábban is együtt zenélő Mark Tremonti (gitár), Brian Marshall (basszusgitár) és Scot Phillips (dobok) zeneileg is továbblépve korábbi zenekarukon egy markáns, friss orgánumot kerestek a jövőbeni közös zenéléshez, és azt a két lemezt kiadó The Mayfield Four énekesében, Myles Kennedyben találták meg. A zenekar azonnal hozzálátott azoknak a daloknak a kidolgozásához és rögzítéséhez, melyek nagy részét maga a gitáros, Mark Tremonti írta. Az eredetileg Tremonti által egy kézi felvevővel rögzített első számokból már 2004 augusztusában megjelent első albumuk One Day Remains címmel. A banda mind az Egyesült Államokban, mind Európában megturnéztatta bemutatkozó anyagát, sőt komoly sikernek könyvelték el, hogy a kanadai pankráció-sztár, a WWE világbajnok Edge, a lemezről a Metalingus című számot választotta bevonulási zenéjének.
 
Az igazi összeérési folyamatot a második lemez felvételei jelentették. Már nem Tremonti dominálta a számok megszületését, hanem egyenrangú félként Kennedy is bekapcsolódott a dalszerzésbe, sőt az élő fellépések után a stúdióban is második gitárosként nyomta rá bélyegét a készülő albumra. Végül 2007-ben már új kiadónál jelent meg a Blackbird című nagylemez. A lemez nemcsak szakmai körökben aratott komoly sikereket, az első kislemezdalok (Rise Today, Watch Over You) az amerikai kislemezlistákon is szépen szerepeltek. Kennedy és Tremonti remek szerzőpárosnak bizonyult, így a zenekar népszerűsége is egyre nagyobb magasságokba emelkedett. Az elmúlt években a Kiss, a Mötley Crüe, a Black Stone Cherry, a Motörhead, Alice Cooper és a Steel Panther társaságában is játszottak.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek