Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Doro

Alakulás éve: 1980   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Metal
Dorothy Pesch (született 1964. június 3-án Düsseldorfban, Németországban), közismertebb nevén Doro Pesch vagy Doro, korábban a német heavy metal banda, a Warlock-énekese.

Az első Doro által kiadott felvétel egy 7 számot tartalmazó demó, a Snakebite volt 1980-ban egyik korábbi zenekarával. 1981-ben a Beast csapat tagja lett, de 1982-ben lecserélte őket a Warlockra. 1987-ben a Warlock negyedik, Triumph And Agony című lemeze és számos tagváltás után Doro Pesch maradt az egyetlen eredeti Warlock tag. 1989 lett az ötödik album kiadásának éve, úgy mint Doro debütáló szóló lemezének is, a Force Majeure-nek.

A Polygrammal aláírt tíz éves szerződése 1995-ben érvényét vesztette, így később aláírt a WEA-val (mostani nevén Warner Music Group). 1995-ben Doro színésznőként debütált a német Verbotene Liebe (Tiltott szerelem) című TV-műsorban. A Love Me In Black turné után 1998-ban Doro és a WEA útjai elváltak, és az SPV/Steamhammer-rel szerződött le. Az USA-ban is kötött szerződést. 2000-ben Lemmyvel énekelte az Alone Again című balladát, a Caling the World című lemezéről.

2001-ben vendégként lépett fel a Wacken Open Air fesztiválon és előadta a Too Drunk To Funk című számot a Holy Mosesszel. 2002-ben írta a Fight című dalt egyik barátjának, Regina Halmichnak. A 2003-as évben Udo Dirkchneiderrel lépett fel mint U.D.O. feat. Doro Pesch, és megjelentették a Dancing with an Angel című balladát. 2006. március 25-én élőben énekelt az olaszországi Florenceben a Ministry-Antella-n Jorn Lande-del, akivel az All We Are-t adták elő.

2004-ben Doro élőben adta elő a Gimme Gimme Gimme-t Dirk Bachhal az Abba Mania Show kedvéért, amit az RTL Television adott le. A 2004-es Wacken Open Air fesztiválon pedig a Fear of the Dark klasszikus verzióját játszották el Blaze Bayley-vel, vonósok és akusztikus gitárok kíséretében. 2006-ban duettezett a Twisted Sisterrel A Twisted Christmas című albumon; ő énekelte a német részét a White Christmas című dalnak.

Ezután nem sokkal aláírt az AFM Records-zal. Feltűnt Meha szerepében az Anuk- Der Weg des Kriegers című svájci filmben, melyet Luke Gasser rendezett. Pesch vendégénekese volt az After Forever’s névadó albumnak, melyen a Who I Am dal vokálistája volt.

2007. június 27-én Doro népszerűsítette az első Flight of the Valkyries női metalfesztivált, amit St. Paul-ban rendeztek meg. A Metal Female Voices Fest-en élőben lépett fel 2007. október 19-én Belgiumban. Az All We Are című számot adta elő a Holy Moses-es Sabina Classennel.

Legutóbb a Magic Circle Festivalon lépett fel 2008-ban. Tarja Turunennel is énekelt: a The Seer című számot a korlátozott kiadású The Seer középlemezen. 2008. december 13-án a Scorpions-zal lépett fel előadva a banda klasszikusát, a Rock You Like a Hurricane-t, valamint szólóban Klaus Meine-nel a Big City Nights-ot. Szintén 2008 decemberében a Pure Steel Records kiadásában megjelent a Warlock és Doro lemeze.

2009-ben a Wacken Open Air fesztivál huszadik évfordulójára megírta a Wacken Anthem-et. A dal 2009. július 30-án jelent meg a W:O:A lemezen Doro és a Wacken-szervező Thomas Jensen ex-bandája, a Skyline előadásában. 2009-ben Doro a Saxon-nal, 2010-ben a Motörheaddel turnézott.
 
Doro legutóbbi albuma a Raise your fist volt 2012-ben. 2016 április elsején jelent meg Love’s Gone To Hell című szerzeménye. A kislemez hatdalos változatán a Love’s Gone To Hell többféle verzióban hallgatható meg, de felkerült rá egy duett is, amiben a nemrég elhunyt legendával, Lemmy Kilmisterrel énekel együtt.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek