Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Cher

Alakulás éve: 1963   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Cher (teljes nevén: Cherilyn Sarkisian LaPiere Bono Allman, El Centro, Kalifornia, 1946. május 20. –) Oscar-, Emmy-, Grammy- és Golden Globe-díjas amerikai énekesnő, színésznő, a „popzene istennője”. Cseroki-indián anyától és örmény apától származik.
 
A Sonny & Cher duó tagjaként lett ismert, 1965-ben lettek sikeresek I Got You Babe című slágerükkel, később olyan dalokat is a piacra dobtak, mint a Beat goes on, Baby don't go és Little man. Férjével Sonny Bonoval vezetett műsort a CBS csatornán, aztán Cher egyedül indult útnak a zenei világban, Bono írt neki dalokat. A 70-es évekig ívelt a karrierje, majd a 70-es évek közepén elmaradoztak a sikerek. Az évtized végére viszont ismét a köztudatba kerültek a Sonny és Cher show folytatásával, mely később Cher show címen futott tovább.
 
1982-ben lehetőséget kapott a Broadwayn, a Come Back to Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean című darabban. Ezt követte 1983-ban a Silkwood, amiben Meryl Streeppel és Kurt Russellel játszott együtt. Dolly Pelliker szerepéért megkapta a Golden Globe-díjat a legjobb női mellékszereplő kategóriában 1984-ben, és Oscarra is jelölték. 1985-ben a Maskban játszott, amiért megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat a Cannes-i filmfesztiválon. Nem sokat váratott magára az Oscar-díj sem. A Holdkórosokban (1987) nyújtott alakításáért hazavihette a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díját, a legjobb női főszereplő kategóriában (1988).
 
Cher minden idők egyik legsikeresebb énekesnője, több mint 100 millió albumot adott el világszerte. Ő az egyetlen Madonna mellett, akit kétszer is Európa vezető énekesének választottak. Cher az egyetlen előadó, akinek három turnéja is szerepel a 2000-es évek legsikeresebb koncertsorozatait felvonultató listán. Believe című dala a zenetörténet harmadik legsikeresebb női slágere.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.