Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Dorothy

Alakulás éve: 2011   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Rock and Roll
A Dorothy a 2011-es év végén alakult heves megyei csajtrió. A lányok egy városban jártak ugyanabba a hangszerboltba, ahol később megismerkedtek, majd pedig elkezdtek közösen dolgozni.
 
Az első közös koncertélmények mellett Dodo (ének/basszusgitár), Brigi (gitár) és Klo (dob) 2012 nyarán a törökbálinti SuperSize Recording Stúdióban rögzítettek négy dalt, melyek közül a Csajok, Pasik, R&R, majd a Fejjel lefelé – a banda első hivatalos videoklipje –  látott napvilágot. Év végén elkészült a trió második hivatalos klipje is, melyet a Szívparancsolat című dalra forgattak.
 
A lányok 2013 első felében a Road zenekar vendégeként járták az országot, ez volt számukra az első igazi turné, melyet egy szintén mozgalmas, koncertekkel teli nyár követett. 2013 őszén a Tankcsapda előzenekaraként újabb helyszínekre és városokba jutottak el. A turné komáromi állomásán folyamatosan forgott a kamera, a végeredmény pedig az EPU (Egy pofon után) klip lett, ami betekintést enged a Dorothy színfalai mögé is. 2013 októberében a Hangszerarzenál meghívására a zenekar bemutatkozhatott a budapesti Hangfoglaláson is, a Syma Csarnokban rendezett fény- és hangtechnikai kiállításon.
 
Az első lemezre, mely 2014 márciusában jelent meg összesen 10 dal került fel, köztük egy igazi mocskos duett RoadMátéval, valamint az Ezt egy életen át kell játszani izgalmas feldolgozása. Az első album hivatalos megjelenése előtt még egy klipet forgattak a lányok, méghozzá egy tökös pankrátor csajjal, Audrey Bride-dal, aki tökéletesen mutatja be a Miért legyek című dal lényegét. A Fejjel lefelé album a megjelenés hetében a MAHASZ lista harmadik helyén nyitott. A zenekar első lemezének debütálása után sorra következtek a tavaszi, nyári lemezbemutató koncertek. Országszerte fesztiválokon, klubokban mutatták meg a csajok, milyen fejjel lefelé lenni. 2015 március végén pedig közös turnéra indultak a Phoenix Rt-vel.
 
A lányok tavasztól a koncertezés mellett folyamatosan dolgoztak a következő albumuk anyagán, mely 2015 október 14-én jelent meg, Jobb, ha hozzászoksz! címmel.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek