Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Muse

Alakulás éve: 1994   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
A Muse brit rockzenekar az angliai Devon megyében található Teignmouth kisvárosban alakult 1994-ben. Tagok: Matthew Bellamy – ének, gitár, zongora Christopher Wolstenholme – basszusgitár, vokál Dominic Howard – dob
 
A zenekar tagjai mind más együttesekben kezdték, míg tizenéves koruk körül kialakult a végleges felállás, ami mindmáig változatlan. Indulásuk szempontjából meghatározó volt egy helyi zenekar verseny, amelyet botrányos viselkedésükkel, valamint kinézetükkel, saját maguk legnagyobb meglepetésére megnyertek. Ezek után kezdtek komolyan gondolkodni a folytatáson, és különböző helyi bárokban, kisebb klubokban szórakoztatták – a sokszor nem túl érdeklődő – közönséget. Egy ilyen alkalommal fedezték fel őket, ezután rögtön szerződést ajánlottak nekik. Felfedezésükkor hajdani, véleményük szerint is igen sikertelenül megválasztott nevüket (Rocket Baby Dolls) Muse-ra változtatták; ez a név tág jelentésköre és csengése miatt is jó választásnak tűnt, és később bizonyult is.
 
A három iskolai jó barátból alakult angol banda korunk egyik legmeghatározóbb rockegyüttesévé nőtte ki magát. Olyan slágereivel, mint a Supermassive Black Hole, a Starlight vagy a Madness végérvényesen beírta magát a rocktörténelembe. A számos műfaji elemet vegyítő Muse kritikai elsimeréseinek sora hatalmas, magáénak tudhat többek között immár 2 Grammyt, 2 Brit Awardot és 5 Europe Music Awardot, miközben közönségsikereit eddig világszerte több mint 20 millió példányban elkelt albumai igazolják.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek