Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Josh Groban

Alakulás éve: 1997   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
Joshua Winslow Groban (USA, Kalifornia, Los Angeles, 1981. február 27. –) amerikai énekes, színész, zeneszerző és producer.
 
1997-ben és 1998-ban a michigani Interlochen Arts Campban musicalszínészetet tanult, ekkor kezdett el iskolán kívül énekórákat venni. 1998 végén, a 17 éves Josht énektanára mutatta be a Grammy‑díjas producernek, David Fosternek. Josh próba-énekesként dolgozott neki magas színvonalú produkciókban, beleértve az 1999-es Grammy‑díj‑átadót, ahol Andrea Bocellit helyettesítette Foster the Prayer számában, melyben Céline Dion volt a partnere. Miután sikeresen elvégezte a Los Angeles County High School for the Artsot 1999-ben, felvételt nyert a Carnegie Mellon Universitybe, Pittsburghbe, dráma szakra.
 
Josh otthagyta a Carnegie Mellont 1 év után, amikor lemezszerződési ajánlatot kapott a Warner Bros. Recordstól. 2000–2001-ben részt vett Sarah Brightman La Luna-koncertkörútján, a There For Me című számmal. Első lemez-debütálása Lara Fabiannal közös számuk, a For Always volt, mely az A.I.: Mesterséges Intelligencia című film egyik betétdala.
 
2001-ben feltűnt Malcolm Wyatt szerepében az Ally McBeal című sorozat évadzáró epizódjában, a You're Still You-t adta elő. Ezt a karaktert kizárólag rá szabta a sorozat rendezője. A projekt annyira sikeresnek bizonyult, – a rajongók visszajelzései alapján –, hogy a következő szezonban is visszatért, és a To Where You Are-t énekelte el.
 
Debütáló albuma a Josh Groban nevet kapta és 2001. november 20-án jelent meg. Foster hatására inkább a klasszikusokra koncentrált, olyan számokkal, mint a Gira Con Me vagy az Alla Luce Del Sole. A lemez a következő évben előbb arany-, majd dupla platinalemez lett. 2002. február 4-én Charlotte Church-csel közösen adták elő a The Prayert, a 2002-es Téli Olimpia záróműsorában.
 
Eddig 7 nagylemeze jelent meg, melyekből több mint 25 milliót adtak el világszerte. A legsikeresebb a Noël című karácsonyi kiadványa, mely a megjelenése után hét héttel lett első helyezett a Billboard 200-on. A lemez öt héten át vezette a 200-as listát, ezzel elnyerve minden idők legkedveltebb karácsonyi CD-jének címét. (Az előző rekorder Elvis Presley volt, aki 1959-ben három hétig volt listavezető.) 2007 legkeresettebb albuma lett az USA-ban, megjelenése után 11 héttel, 3,6 millió eladott lemezzel. 2016-ban a Natasha, Pierre & The Great Comet of 1812 című musicalben nyújtott alakításáért az év Broadway-sztárjának választották.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Dalszövegek