Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

John Newman

Alakulás éve: 2004   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Pop/Rock
John William Peter Newman 1990. június 16-án született az észak-yorkshire-i Settle-ben.
 
Hat éves volt, amikor alkoholista apja elhagyta családját; John visszaemlékezései szerint neki, édesanyjának és idősebbik testvérének összesen napi egy fontból kellett megélnie. Erőt adott neki a nyomorból való kitörés vágya, megtanult gitározni és tizennégy évesen már saját dalokat írt, sőt még egy rövid kitérőt is tett az elektronika világában. Mikor betöltötte a húszat, Londonban próbált szerencsét, zenekart alapított, különböző lokálokban lépett fel, míg végül tehetségére fel nem figyelt az Island Records. 2012 májusában az egész világ megismerte a hangját a Rudimental drum'n'bass himnuszán, a Feel the Love-on keresztül. Newman és a Rudimental kapcsolata nem egy alkalomról szólt: a Feel the Love-ot követő slágeren, a Not Giving Inen is az ő vokálja hallható.
 
Szólólemezének megjelenését a Love Me Againnel készítette elő, amely Nagy-Britanniától kezdve, Magyarországon át, egészen Venezueláig tarolt a slágerlistákon: az énekes hazájában az első helyet is behúzta, valamint több mint tíz országban került be a top 10-be. Hogy fokozza a hangulatot, Newman még a Cheatinget is bemutatta, mielőtt leleplezte volna bemutatkozó albumát, a szám a Love Me Again sikereit nem tudta felülmúlni, de a nyomában loholt. Végül 2013. október 20-án érkezett meg a várva várt lemez, a Tribute, ami rögtön az első helyen landolt a brit lemezeladási listán és csaknem másfél millió példányt adtak el belőle.
2014 augusztusában bejelentette hogy készül a második albuma is. Szeptemberben megjelent Calvin Harrisszel közös dala, a Blame, ami szintén ott volt minden neves toplistán. 2015 júniusában kiadta az első kislemezt a készülőben lévő lemezről, melynek címe Come and Get It lett. Az album október 16-án jelent meg Revolve címmel.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek