Előadó
Regisztrálok
BELÉPÉS
E-mail cím
Jelszó

Elfelejtett jelszó

Szerkesztés

Caro Emerald

Alakulás éve: 2007   Weboldal       Facebook
Zenei stílus: Jazz/Blues
Caroline Esmeralda van der Leeuw 1981. április 26-án született Amszterdamban, Hollandiában.
 
Caro az egyik a hat énekes közül a Les Elles nevű zárt énekkarban, akik a Philharmonic Funk Foundationban énekelnek, ez a szervezet mindössze 44 embert tömörít. Rendszeresen fellép a Gyerekek a Gyerekekért elnevezésű rendezvényen mint háttérvokálos, ami nem csoda, hiszen Babette Labeij zeneiskolájában énektanár, ahol leginkább gyerekekkel foglalkozik.
 
Caro első slágere a Back It Up volt, melyet igazából egy japán popcsapatnak írt három német producer, és egy kanadai dalszövegíró, ám Caro meggyőzte őket, hogy felénekelhesse mint demó, és hozzáadhassa a dalaihoz. Mielőtt 2008-ban az amszterdami AT5 csatornán elénekelte volna, a dal teljesen ismeretlen volt. Végül megjelent 2009. július 6-án a Grandmono Records gondozásában, majd a Német Top 40-ben 12 hétig volt a 12. helyen, és elérte a 2009-ben legtöbbször játszott dal címet is.
 
A Back It Up Caro nemzetközi karrierjének kezdetét is jelentette, hiszen első nagylemezének, a Deleted Scenes from the Cutting Room Floor-nak az előfutára volt. A nagylemez 2010. január 29-én jelent meg, és rögtön a Német Top 100 első helyén nyitott. A korong több rekordot is megdöntött, hiszen 30 hétig állt az első helyen, augusztus 20-ig. Hollandiában ötszörös platina lett, Lengyelországban dupla platina, Németországban és az Egyesült Királyságban pedig aranylemez.

2011. október 23-án a  Strictly Come Dancing show elején énekelt az Egyesült Királyságban mint meghívott vendég, a következő héten pedig az albuma ismét rajta volt a Top Albumeladási Listán. A második kislemez az albumról az A Night Like This, mely 26 héten keresztül vezette a Top 40-et, majd csak ez után csusszant vissza a második helyre. Ezt a dalt választották a 2009-2010-es Martini kampányhoz is. Caro 2010 májusában bejelentette, hogy Franciaországba megy koncertezni, majd később az is kiderült, hogy ott is megjelenteti az albumát októberben, további tervei közt szerepelt a többi európai országot bevenni.
 
Utóbbi három kislemeze, a That Man, a Stuck, és a Rivera Life nem arattak akkora sikert mint a Back It Up vagy az A Night Like This, de Caro Emeraldot így is sikerült ennek a két kislemeznek berepítenie a legsikeresebb előadók közé, és történelmet írt az amszterdami énekesnő.
 
2012 májusában a Universal Music Group lemezszerződést ajánlott neki az USA-ban, ám mint végül később kiderült (augusztusban) ez azt jelenti, hogy első albumát adja majd ki egy független amerikai kiadó.
 
2013 májusában jelent meg hosszú várakozás után második nagylemeze The Shocking Miss Emerald címmel. A korong hatalmas siker lett: az énekesnő hazájában, Hollandiában, az Egyesült Királyságban, és Skóciában listavezető pozíciót ért el, de Európa többi országában is előkelő helyeken szerepelt. 2014. június 29-én ő volt a 2014-es Glastonbury Fesztivál egyik nyitó fellépője.
 
2015. február 19-én Caro bejelentette, hogy harmadik stúdióalbumán dolgozik. Az album első kislemeze a Quicksand lett, ami 2015. április 24-én jelent meg a Benelux államokban, és 2015. április 27-én az Egyesült Királyságban. Coming Back as a Man című dala a Matsuko and Matsuko című japán televíziós beszélgetős műsor főcímdala.

Képgaléria

Koncertek

Nincs a közeljövőben koncertje ennek az előadónak.

Albumok

Ehhez az előadóhoz még egyetlen album sincs társítva.

Dalszövegek

Még nincs ehhez az előadóhoz egyetlen dalszöveg sem társítva.